Huize Maria Troost

Woonzorgcentrum & herstelverblijf

Gemeenschappelijke ruimtes

Foutmelding

Het veld Math question is verplicht.

Kine lokaal

Het kinesitherapielokaal bevindt zich op de tweede verdieping en biedt een mooi uitzicht voor de bewoners op de Lovaart en de binnentuin.

Dagzalen

De maaltijden worden door de meeste bewoners genomen in de dagzaal omdat ze op die manier kunnen genieten van het sociaal contact en bij mooi weer van de zon die binnenschijnt door de grote ramen. De dagzalen beschikken over een televisie en radio met aangepaste muziek. Indien ze dit wensen, kunnen de bewoners elke voormiddag en namiddag (van maandag t.e.m. vrijdag) deelnemen aan de activiteiten die doorgaan in de dagzalen.

Gezellige zithoek

Op het gelijkvloers werd er "een living uit de tijd van toen" gemaakt waar de bewoners en hun bezoek kunnen genieten van de rust. Deze ruimte werd aangekleed met oude voorwerpen en aangepast meubilair zoals een luster, kastjes, een koffieservies, ...

Badkamer

Zowel op het gelijkvloers als op het eerste verdiep beschikt men over een gemeenschappelijke badkamer met een douche en een Parkerbad. Het is een hoog-laag bad en ook de douche is voorzien van de nodige hulpmiddelen. De bewoners kunnen indien ze dit wensen genieten van een relaxatiebad met etherische olieën.

Relaxatieruimte

In de relaxatieruimte kan men tot rust komen. De bewoner heeft de mogelijkheid om op het waterbed te genieten van rustgevende muziek begeleid van geprojecteerde natuurbeelden. Meestal wordt dit gecombineerd met een hand- of voetmassage gegeven door de ergotherapeut. Hierbij wordt gebruik gemaakt van etherische oliën.

Kapel

Huize Maria Troost is een christelijke instelling, maar toch staan wij open voor elke zorgvrager rekening houdend met ieders persoonlijke overtuiging. De mogelijkheid bestaat om op zondagvoormiddag de eucharistieviering bij te wonen in de kapel of de communie te ontvangen op de kamer. Men kan steeds beroep doen op de aalmoezenier. Vanuit onze christelijke overtuiging besteden wij veel aandacht aan de kerkelijke feestdagen en gebeurtenissen.