Nieuws

Foutmelding

Het veld Math question is verplicht.

Jobstudent(en) gezocht

25/02/2021

GEZOCHT: Jobstudent voor juli en augustus!

Zorgkundige (6de of 7de jaar) of verpleegkundige om in het woonzorgcentrum vakantiejob te doen, ook voor tijdens de weekends

Graag contact opnemen op het nummer 058/33 36 36 en CV doormailen naar onthaal@mariatroostveurne.be ten aanzien van algemeen directeur Dhr. Declerck

Hopelijk tot binnenkort!

Eerste vaccins toegediend

19/01/2021

De eerste corona vaccins werden vanmorgen succesvol toegediend bij de personeelsleden, de bewoners & de vrijwilligers die dit wensten. Het tweede corona vaccin wordt toegediend op 9 februari 2021.

Ons hart klopt voor u

07/12/2020

2020 was voor de ouderenzorg een bewogen jaar met heel veel uitdagingen. Toch bleven de voorzieningen en medewerkers er alles aan doen om warme en tegelijk veilige zorg te bieden aan hun bewoners. Met het label "Ons hart klopt voor u" willen ze aan de buitenwereld tonen dat ze aan de buitenwereld tonen dat ze dat doen met hart en ziel, vanuit een duidelijke zorgvisie.

Ook wij, woonzorgnetwerk Maria Troost, zijn trots lid van "Ons hart klopt voor u"!

Dag van de vrijwilliger

05/12/2020

5 december 2020 is het de internationale dag van de vrijwilliger

 

Het was helaas geen jaar zoals anders, maar jullie telefoontjes, kaartjes, attenties,... van de afgelopen maanden deden enorm veel deugd!

We hopen dat jullie allemaal de KRACHT vinden om nog eventjes door te bijten en hopelijk kunnen we jullie binnenkort in levende lijve verwelkomen, want we missen jullie!

Onze grote dank gaat dit jaar uit uiteraard naar onze vrijwilligers die dagelijks de bezoekregeling voor hun rekening nemen. Zonder hen zou het bezoek niet mogelijk zijn, dus DANKJEWEL!

UPDATE BEZOEKREGELING

16/07/2020

UPDATE BEZOEKREGELING vanaf zaterdag 18 juli 2020:

 

Er zijn enkele wijzigingen omtrent het bezoek in ons woonzorgcentrum. 

 

- Kamerbezoek is mogelijk van maandag t.e.m. ZATERDAG van 14u tot 16u30. Er mogen per bewoner 2 mensen tegelijk op bezoek komen. 

 - Er moet op voorhand GEEN AFSPRAAK meer gemaakt worden.

 - Er wordt nog steeds gevraagd om uw eigen MONDMASKER mee te brengen, het REGISTRATIEFORMULIER in te vullen, uw temperatuur te nemen en een correcte HANDHYGIËNE toe te passen. Hierbij wordt u ondersteund door een vrijwilliger. 

 - De cafetaria blijft ter beschikking, maar is nog niet open voor consumpties. 

 - Indien u het gebouw wenst te verlaten voor een wandeling of uitstap, is dit vanaf heden toegestaan. Gelieve bij het naar buiten gaan de vrijwilliger hierover aan te spreken zodat zij dit kunnen doorgeven aan het verplegend personeel. Gelieve tijdens de wandeling de algemene voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Indien er contact is geweest met derden, gelieve ons daarover in te lichten en contactgegevens achter te laten. 

 - Wij staan erop dat iedereen de social distancing (1,5m), het dragen van het mondmasker en de handhygiëne correct blijven toepassen.

 

DANK VOOR JULLIE MEDEWERKING !

Corona update

06/05/2020

Hierbij een woordje van onze algemeen directeur dhr. Declerck Koen:

"Maandag 29 april werden alle medewerkers van het woonzorgcentrum Huize Maria Troost getest op Covid-19. Geen enkele werknemer testte positief.

Vrijdag 1 mei werden alle bewoners getest op Corona. Slechts 1 bewoner test positief. Het gaat om een nieuwe bewoner die opgenomen werd uit een ziekenhuis waar op de afdeling een uitbraak van Covid-19 plaatsvond. De opname werd uitgesteld en de betrokkene testte 6 (!) keer negatief. Nu blijkt hij na twee weken opgenomen te zijn toch positief te zijn.

Het outbreakteam besliste de heel strenge voorzorgsmaatregelen een klein beetje te laten vieren; negatieve bewoners die de laatste week geen koorts gemaakt hebben kunnen mits het houden van de nodige afstand de kamer opnieuw verlaten. De voorzorgsmaatregelen voor het personeel blijven zo goed als intact om geen enkel risico te lopen.

Wij wachten op de instructies van de overheid inzake het toelaten van bezoek maar hebben daarvoor reeds een plan voor klaarstaan.

Deze evolutie is erg bemoedigend voor het harde werk van de personeelsleden, het is door hun toedoen dat wij zo goed als Corona-vrij geworden zijn.

Mvg,

Koen Declerck

Algemeen Directeur.

Vzw KBW

WZN Maria Troost Veurne"

CORONAVIRUS

12/03/2020

Gisterenavond werd van hogerhand beslist dat er vanaf heden, 12 maart 2020, een algemeen BEZOEKERSVERBOD geldt in de rusthuizen, dus spijtig genoeg ook in Huize Maria Troost.

Indien u meer informatie wenst of vragen hebt hieromtrent, kunt u terecht op het nummer 058 33 36 36.

Nieuw jaar = nieuw Matroosje

03/01/2020

Een nieuw jaar = een nieuw Matroosje!

Op 2 januari 2020 kwam het nieuwe Matroosje editie "winter" uit.

U kunt dit digitaal terugvinden in de rechter zijbalk wanneer u één van onze entiteiten aanklikt.

Veel leesgenot!

€483 voor het goede doel

23/12/2019

Op de "Werelddag Dementie", 21 september 2019, ging onze actie voor de WARMSTE WEEK van start!

Voor het 4de jaar op rij bakten we bewaarwafeltjes voor het goede doel! Tot eind oktober kon iedereen lekkere wafeltjes kopen en zo het goede doel steunen.

We kunnen met trots melden dat we €483 inzamelden voor ons gekozen goede doel: "Expertisecentrum Dementie Vlaanderen".

DANKJEWEL IEDEREEN !!!

Spelletjeskast in cafetaria

19/12/2019

Om jullie bezoekjes aan jullie familielid of vriend in ons woonzorgcentrum nog aangenamer te maken, maakten we enkele weken geleden een spelletjeskast in onze cafetaria! Zo vind je er een damspel, ganzenbord, kaartspel en schaakspel maar we misten nog heel wat spelmateriaal!

Daarom sponsorden de vrijwilligers uit hun spaarpotje (opbrengst pannenkoeken- en wafelverkoop) een aantal splinternieuwe spelletjes: rummikub, scrabble, 4 op een rij en UNO! Dus nogmaals DANKJEWEL :-)

De ergo's kochten met de opbrengst van de afgelopen kerstmarkt kleurpotloden, puzzels en kleurboeken voor de allerkleinsten!

Kom dus binnenkort eens af naar de cafetaria en alvast veel SPELPLEZIER!

Dag van de vrijwilliger

05/12/2019

Op 5 december 2019 was het de internationale dag van de vrijwilliger.

Dit was voor ons het ideale moment om onze vrijwilligers letterlijk én figuurlijk in de bloemetjes te zetten!
Speel je nu bingo, help je knutselen, hou je de cafetaria open of help je bij het vervoer van het dagverzorgingscentrum?
Elke vrijwilliger van ons woonzorgnetwerk draagt op zijn manier zijn steentje bij en daarvoor zijn wij hen erg dankbaar.

***JULLIE ZIJN GOUD WAARD***

 

Ontbijt voor personeel

29/11/2019

Op 29 november 2019 werd het werkend personeel verwend met een heerlijk ontbijt! De bediening werd gedaan door algemeen directeur dhr. Declerck zelf.

Het ontbijt voor de personeelsleden is een nieuw initiatief van de directie en het eerste ontbijt was alvast een succes!

Het is de bedoeling dat het personeelsontbijt maandelijks doorgaat en op die manier alle personeelsleden eens aan bod komen.

Als dat geen leuke vooruitzichten zijn :-)

 

Herfst editie Matroosje

09/10/2019

Begin oktober kwam het nieuwe Matroosje editie "herfst" uit.

U kunt dit digitaal terugvinden in de rechter zijbalk wanneer u één van onze entiteiten aanklikt.

Veel leesgenot!

BBQ vrijwilligers

03/10/2019

Op zaterdag 29 september 2019 ging de eerste barbecue, georganiseerd door de vrijwilligers, door! Het was alvast een groot succes!

Een tiental vrijwilligers staken de handen uit de mouwen en organiseerden last-minute een lekkere nazomer BBQ!

De initiatiefnemer was vrijwilliger Pascal met zijn echtgenote (tevens vrijwilligster) Sonja. Pascal zat al een heel eind op het idee te broeden en toen een personeelslid hem vertelde dat hier ooit in het verleden een BBQ georganiseerd werd voor het personeel, maakte hij er zijn werk van!

Tijdens de BBQ konden de mensen tombola lotjes kopen waarmee een senseo machine (geschonken door een anonieme gever, waarvoor dank!) gewonnen kon worden.

De vrijwilligers spreken alvast van een tweede editie die hoogstwaarschijnlijk zal plaatsvinden in juni 2020.

Met de opbrengst van de BBQ zullen de vrijwilligers in de toekomst weer tal van activiteiten organiseren. De huifkarrentocht en het bezoek van de ijskar staan alvast opnieuw op het programma voor 2020! Leuke suggesties zijn steeds welkom!

BEDANKT AAN ALLE AANWEZIGEN EN DE VRIJWILLIGERS !

WARMSTE WEEK

20/09/2019

Op 21 september was het Wereld Alzheimer Dag.

Dat was voor ons het perfecte moment om het startschot te geven voor onze inzamelactie voor de WARMSTE WEEK van Studio Brussel.

We bakken opnieuw bewaarwafeltjes, maar dit keer voor het goede doel "EXPERTISECENTRUM DEMENTIE VLAANDEREN".

Je kunt onze actie nog steunen tot en met 31 oktober door wafeltjes te kopen in de cafetaria van Huize Maria Troost.

€2 voor 100 gram

€4 voor 200 gram

Al het geld gaat uiteraard integraal naar het goede doel.

Matroosje zomer

05/07/2019

Sinds begin juli hebben wij een nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje klaar! :-)

U kunt dit digitaal terugvinden in de rechter zijbalk wanneer u één van onze entiteiten aanklikt.

Veel leesgenot!

Duofiets

22/05/2019

Een week lang mochten wij een 'duofiets' lenen van de thuiszorgwinkel om uit te proberen.

Gelukkig zat het weer een beetje mee en konden we een tiental bewoners van het woonzorgcentrum meenemen op de duofiets!

Het was leuk om zien hoe sommige bewoners helemaal openbloeiden tijdens de fietsrit. Bewoners herkenden vele plaatsen in Veurne en genoten aanzienlijk van het rondkijken.

Ook het feit dat de bewoner naast de begeleider zit, was voor ons een grote meerwaarde!

Binnenkort zullen we ook eens de 'rolstoelfiets' kunnen uitproberen, dus ... WORDT VERVOLGD :-)

Matroosje lente

10/04/2019

Sinds begin april hebben wij een nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje klaar! :-)

U kunt dit digitaal terugvinden in de rechter zijbalk wanneer u één van onze entiteiten aanklikt.

Veel leesgenot!

Week van de Vrijwilliger

04/03/2019

Gisteren eindigde de WEEK VAN DE VRIJWILLIGER (23 februari tot 3 maart 2019). Ook wij kunnen telkens rekenen op de hulp van vele vrijwilligers.

Daarom werden al onze vrijwilligers op donderdag 28 februari bedankt met een gezellige receptie!

DANKJEWEL AAN ONZE SUPERTALENTEN!!

Winter editie Matroosje

02/01/2019

Met de start van het nieuwe jaar,

hebben wij uiteraard een nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje klaar! :-)

U kunt dit digitaal terugvinden in de rechter zijbalk wanneer u één van onze entiteiten aanklikt.

Veel leesgenot en de beste wensen voor 2019 !

De warmste week

18/12/2018

Vandaag gaat "de warmste week" van Studio Brussel van start. Ook wij droegen ons steentje opnieuw bij!

We kozen "Alzheimer Liga Vlaanderen VZW" als goede doel omdat wij uiteraard heel dikwijls te maken krijgen met de ziekte van Alzheimer. Door centjes in te zamelen voor dit goede doel hopen wij te kunnen bijdragen aan de onderzoeken zodat er hopelijk ooit een medicijn kan uitgevonden worden die deze ziekte kan genezen of op zijn minst het proces kan vertragen.

Wij verkochten van 21 september tot 31 oktober bewaarwafeltjes in onze cafetaria.

Met trots kunnen wij het bedrag van € 506 schenken door onze wafelverkoop!

Dag van de vrijwilliger

05/12/2018

Op de internationale dag van de vrijwilliger willen wij graag al onze lieve vrijwilligers bedanken voor hun vriendschap!
Speel je nu bingo, hou je de cafetaria open of help je bij het vervoer van het dagverzorgingscentrum?
Elke vrijwilliger van ons woonzorgnetwerk draagt op zijn manier zijn steentje bij en daarvoor zijn wij hen erg dankbaar.
Dus bij deze... DANKJEWEL VRIJWILLIGERS!

Nieuw huiskrantje

03/10/2018

Deze week kwam de nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje uit: de herfsteditie!

Er staat opnieuw heel wat leesvoer in over onze verschillende instellingen met een heleboel bijhorende foto's. Ook de grote activiteiten die gepland staan in de nabije toekomst kunt u hierin terugvinden.

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

We wensen u allen veel leesplezier!

Nieuw huiskrantje

29/06/2018

Deze week kwam de nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje uit: de zomer-editie!

Er staat opnieuw heel wat leesvoer in over onze verschillende instellingen met een heleboel bijhorende foto's. Ook de grote activiteiten die gepland staan in de toekomst kunt u hierin terugvinden.

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

We wensen u allemaal veel leesplezier!

GO GO GOOOAL

20/06/2018

Ook in Huize Maria Troost leeft het WK voetbal onder het personeel en de bewoners!

We organiseerden op 13 juni een leuke quiz over het voetbal en over het gastland Rusland.

Op de dag van de eerste match van de Rode Duivels, maandag 18 juni dus, bakten we samen met de bewoners heerlijke cupcakes!

Hopelijk worden we wereldkampioen! Wij doen hier in Huize Maria Troost allesinds ons best om te blijven supporteren!

Week van de valpreventie

27/04/2018

De ‘Week van de Valpreventie’ is een jaarlijks weerkerende 'vitrine' om val- en fractuurpreventie in de belangstelling te plaatsen. Deze liep dit jaar van 23-29 april 2018.

Deze campagneweek heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie.

Wij startten de week op maandagochtend met zitgymnastiek en eindigden onze week op vrijdagochtend met zitdansen omdat fit blijven nog altijd de beste remedie is tegen vallen! Op vrijdagnamiddag konden de bewoners kijken naar de dansfilm "Singing in the rain".

Nieuw huiskrantje

06/04/2018

Deze week kwam de nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje uit: de lente-editie!

Er staat opnieuw heel wat leesvoer in over onze verschillende instellingen met een heleboel bijhorende foto's. Ook de grote activiteiten die gepland staan in de toekomst kunt u hierin terugvinden.

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

We wensen u allemaal veel leesplezier!

Week van de vrijwilliger

09/03/2018

Van 3 tot 11 maart 2018 was het opnieuw de 'Week van de Vrijwilliger'.

Om onze leuke vrijwilligersbende te bedanken, organiseerden we zoals ieder jaar opnieuw een receptie!

De receptie ging door op donderdag 8 maart na de traditionele bingo.

IK VRIJWILLIG, JIJ VRIJWILLIGT, IEDEREEN VRIJWILLIGT!

Nieuw huiskrantje

05/01/2018

Het nieuwste huiskrantje 't Matroosje "wintereditie" staat nu ook online!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

De Warmste Week

19/12/2017

Wij organiseerden dit jaar voor de tweede maal een wafelbak ten voordele van het goede doel "Alzheimer Liga VZW" in het kader van "De Warmste Week" van radiozender Studio Brussel.

Vorig jaar hadden we reeds een flinke opbrengst van €420, maar dit jaar zamelden we nog wat meer centjes in voor het goede doel!

De wafelverkoop leverde dit keer maar liefst €520,5 op!

Een grote dankjewel aan alle bewoners, bezoekers, familieleden & vrienden die onze wafeltjes kochten en aan de gulle gevers!

Dag van de vrijwilliger

08/12/2017

Op 5 december was het opnieuw internationale dag van de vrijwilliger!

Als dank voor hun trouwe inzet en vriendschap werden ze allemaal beloond met een geschenkje!

Herfstwandeling

22/09/2017

Enkele bewoners van Huize Maria Troost en bezoekers van Tagaste mochten gisteren genieten van heerlijke nazomerstraaltjes!

Het was voor hen alvast een leuke start van de herfst! Dankjewel aan onze trouwe vrijwilligers!

Feest Huize Maria Troost

06/09/2017

Gisteren ging ons jaarlijks feest Huize Maria Troost door.

De feestelijke dag startte met een eucharistieviering waarna een aperitiefje volgde met hapjes.

Daarna mocht iedereen smullen van koeientong in Madeirasaus met groentjes en kroketten.

Na een korte middagpauze was het tijd voor koffie met taartjes en om 14u genoten alle bewoners van Huize Maria Troost en bezoekers van Tagaste van het optreden van Rudi en Kristien.

 

Facebook

11/08/2017

We moeten mee met onze tijd en daarom hebben we sinds 10 augustus een facebookpagina!

Onze fanpagina heet "Woonzorgnetwerk Maria Troost".

Je zult er nieuws, weetjes en vacatures op terugvinden. Voor foto's kun je nog steeds terecht op onze website.

 

"LIKE US ON FACEBOOK" en geef ons de sterren die we verdienen!!

Ijskar

02/08/2017

Op 25 juli 2017 kwam een ijskar langs om de bewoners van Huize Maria Troost, bezoekers van Tagaste en enkele bewoners van de flatjes te verwennen met een heerlijk ijsje.

Dit werd georganiseerd met de opbrengst van de pannenkoeken- en wafelverkoop van onze vrijwilligers, waarvoor hartelijk dank!

Nieuw huiskrantje

17/07/2017

Het nieuwste huiskrantje 't Matroosje "zomereditie" staat nu ook online!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

Vlierbloesemjacht

21/06/2017

We gingen op zoek naar (de laatste!) vlierbloesems met enkele bewoners en maakten daarvan heerlijke vlierbloesemsiroop!

Vlierbloesemsiroop is lekker als basis voor een zomerse limonade of cocktail. Maar het is ook fris in water, wijn of cava!

Volgend jaar gaan we weer op zoek naar de witte geurende bloesems om opnieuw die lekkere siroop te kunnen maken!

Rollatordansen

02/05/2017

Afgelopen zaterdag was het 'DE DAG VAN DE DANS' en afgelopen week was het eveneens 'DE WEEK VAN DE VALPREVENTIE'. 

Daarom vonden we het een goed idee om met enkele bewoners eens aan rollatordans te doen.

De bewoners werden gestimuleerd om te dansen op de muziek van Helmut Lotti. Het bewegen komt het evenwicht en de fysiek van de oudere ten goede!

Het was zeker voor herhaling vatbaar!

 

Lente editie huiskrantje

11/04/2017

Het nieuwste huiskrantje 't Matroosje staat nu ook online!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

Week van de Vrijwilliger

04/03/2017

Op zaterdag 4 maart 2017 start de 'Week van de Vrijwilliger'. Deze loopt tot zondag 12 maart. Ook deze keer maken we van de gelegenheid gebruik om onze vrijwilligers te bedanken voor hun wekelijkse inzet! Al onze helpende handen worden op donderdag 9 maart 2017 vriendelijk uitgenodigd voor een receptie in de cafetaria van Huize Maria Troost!

 

Foto's van de receptie zijn te vinden onder 'voorbije activiteiten' van Huize Maria Troost.

Opendeurdagen

06/02/2017

Op 11 en 18 februari 2017 zijn er opendeurdagen gepland van 14u tot 17u in de nieuwe zorgflats 'Kastanjedal'.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM!

Indien u er op deze dagen niet bij kan zijn of indien u meer info wenst, kunt u steeds terecht bij de sociale dienst of op +32 58 33 36 35.

Zorgflats bijna klaar

20/12/2016

U zult het allicht al gezien hebben; de realisatie van de zorgflats "Kastanjedal" is zo goed als voltooid.

De exploitatie zal opgestart kunnen worden vanaf februari 2017.

Na het Kerstverlof gaan we de laatste rechte lijn in waarbij nog verder afgewerkt wordt en ook de grote opkuis zal moeten plaatsvinden.

De onthaalbrochures zijn ter beschikking bij de sociale dienst en geïnteresseerden van de wachtlijst kunnen definitief hun flat reserveren.

Eind januari zijn er 2 opendeurdagen gepland voor het grote publiek. De personeelsleden zullen ook de mogelijk krijgen om het gebouw te bezoeken.

Opbrengst actie Warmste Week

16/12/2016

Vanaf dinsdag 11 oktober 2016 werden in onze cafetaria lekkere verse wafeltjes verkocht voor het goede doel.

Dankzij de vele vraag naar wafeltjes kunnen wij nu het mooie bedrag van €420 schenken aan de "Alzheimer Liga Vlaanderen VZW"!

Alzheimer Liga Vlaanderen vzw is een patiënten- en vrijwilligersorganisatie van, voor en door familieleden en mantelzorgers van personen met (jong)dementie.

De Liga is hét aanspreekpunt voor personen met dementie, hun mantelzorgers, andere naasten en familiegroepen.

Hartelijk bedankt aan wie zijn steentje bijdroeg aan deze warme actie!! Jullie steun wordt erg geapprecieerd!

 

Dag van de Vrijwilliger

05/12/2016

Naar jaarlijkse traditie werden op 5 december alle vrijwilligers ter wereld in de bloemetjes gezet naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrijwilliger! Zo ook in Huize Maria Troost... De vrijwilligers die zich tijdens de wintermaanden wekelijks inzetten voor onze instelling en onze bewoners, kregen een leuke attentie aangeboden. Speciaal voor hun "helpende hand" voorzagen we een handzeepje met gastendoekje. EEN WELGEMEENDE DANKJEWEL AAN ALLE VRIJWILLIGERS !!!

Vrijwilliger gezocht!

29/11/2016

Beleef je graag het gevoel anderen te kunnen helpen en wil je graag je vrije tijd nuttig invullen? Dan is dit misschien iets voor jou!

Wij zoeken vrijwilligers om onze bezoekers van het dagcentrum op en van de bus te begeleiden tijdens de rit naar huis. Voor verdere informatie kunt u ons vrijblijvend contacteren op het nummer 058 33 36 36 of per e-mail: onthaal@mariatroostveurne.be

Start afbraakwerken klooster 'Kastanjedal'

27/10/2016

Op donderdag 27 oktober 2016 werd gestart met de afbraakwerken van het verouderde klooster Kastanjedal. Dit zal plaatsmaken voor opnieuw een 23-tal zorgflats in de nabije toekomst. U kunt de afbraakwerken op de voet volgen onder 'voorbije activiteiten' bij entiteit 'Kastanjedal'.

Bedanking vrijwilligers

14/10/2016

Alle vrijwilligers van het woonzorgnetwerk Maria Troost werden op donderdag 13 oktober 2016 uitgenodigd op de kaas- en wijnavond.

Op die manier wou de directie het ganse team vrijwilligers nogmaals bedanken omdat zij elk op hun manier hun steentje bijdragen in het woonzorgnetwerk.

Het werd een gezellige avond met lekkere kazen en bijpassende wijnen; de perfecte afsluiter van een leuk wandelseizoen en de start van een nieuw bingoseizoen!

 

"Altijd sta je voor me klaar,

biedt steeds een luisterend oor.

Ik kan altijd bij jou terecht,

daar bedank ik je nu voor..."

Warmste week

10/10/2016

Ook Huize Maria Troost doet mee aan de warmste week van Studio Brussel!

Wij steunen de "Alzheimer Liga Vlaanderen VZW".

Je kunt ook je steentje bijdragen door onze verse wafeltjes te kopen in de cafetaria van Huize Maria Troost.

Deze zijn te koop vanaf dinsdag 11 oktober 2016 zolang er vraag naar is!

 

DANKJEWEL VOOR JULLIE STEUN!

't Matroosje herfst

03/10/2016

Het huiskrantje editie herfst 2016 staat nu ook online!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

Zomereditie Matroosje

12/07/2016

Het huiskrantje editie zomer 2016 staat nu ook online!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

Pannenkoeken- en wafelverkoop

28/06/2016

In het voorjaar organiseerden onze interne vrijwilligers een pannenkoeken- en wafelverkoop ten voordele van activiteiten voor de bewoners van het woonzorgcentrum Huize Maria Troost.

Met de opbrengst van de verkoop, organiseerden de vrijwilligers in samenspraak met de ergotherapeuten op dinsdag 28 juni 2016 een muzikale namiddag. Alle bewoners van Huize Maria Troost en tevens de bezoekers van het dagverzorgingscentrum Tagaste waren welkom in de cafetaria om te genieten van de muziek van Gio's Music.

Daarnaast werd ook nieuw bingomateriaal aangekocht daar de vrijwilligers op donderdagnamiddag komen helpen met de bingo.

Via deze weg willen wij nogmaals onze vrijwilligers bedanken voor hun trouwe inzet. Ook bedankt aan alle familieleden, vrienden en kennissen die de actie gesteund hebben.

Nieuw huiskrantje

15/04/2016

Het huiskrantje editie lente 2016 staat nu ook online!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

"De Babelutjes"

29/02/2016

Sinds juli 2015 zijn we in ons woonzorgcentrum gestart met een contactkoor.

Alle bewoners die genieten van muziek komen maandelijks samen om een gezellige, muzikale vrijdagnamiddag te beleven.

 

Op 19/02/16 werd er samen met de bewoners gestemd voor een naam voor het koor. Na een spannende stemming werd de naam van het koor uiteindelijk 'De Babelutjes'. Dit verwijst naar de typische boterbonbons uit Veurne.

Vanaf heden zullen 'De Babelutjes' maandelijks samenkomen in de helihaven om het beste van zichzelf te geven.

 

Er zal tijdig een affiche uithangen zodat iedereen die dit wenst, kan deelnemen aan ons contactkoor.

 

 

bedank-KING

27/02/2016

Van 27 februari t.e.m. 6 maart 2016 is het opnieuw de week van de vrijwilliger.

Daarom wensen wij langs deze weg al onze vrijwilligers te bedanken.

 

Indien u interesse hebt om vrijwilligerswerk te doen, klik hier voor meer informatie.  

Nieuw huiskrantje

18/01/2016

Met de start van het nieuwe jaar is er natuurlijk ook een nieuwe editie van ons huiskrantje 't Matroosje!

U kunt het huiskrantje digitaal terugvinden bij alle entiteiten in de rechter menubalk.

Veel leesplezier!

't Martje

08/12/2015

Sinds november 2015 komt vrijwilliger Pascal op regelmatige basis rond met onze winkelkar 't Martje.

Hierop worden seizoensgebonden producten aangeboden zoals lekkernijen, decoratie, kaartjes, maar ook verzorgingsproducten. Dit alles wordt verkocht aan democratische prijzen.

Indien je meer info wenst hieromtrent, aarzel dan niet om een personeelslid aan te spreken!

 

 

Tweede auto voor thuisverpleegkundige dienst

08/12/2015

Zoals aangekondigd in het Matroosje editie herfst, zou er tegen het einde van het jaar een tweede auto voorzien worden voor de thuisverpleegkundige dienst.

Het is zo ver... Vanaf heden zult u twee witte auto's zien rondrijden in Veurne en omstreken van de thuisverpleegkundige dienst Maria Troost.

Voor meer info omtrent de thuisverpleegkundige dienst kunt u hier terecht.

Dag van de vrijwilliger

05/12/2015

Op zaterdag 5 december 2015 vieren we de internationale dag van de vrijwilliger!

Als bedanking voor hun trouwe inzet, vriendschap en aanstelijke enthousiasme worden alle vrijwilligers van het woonzorgnetwerk Maria Troost in de bloemetjes gezet met een klein geschenkje.

U kunt alvast ook een woordje van dank lezen op de blog van de website van het vrijwilligerswerk.

 

Dus nogmaals ... DANKJEWEL aan alle vrijiwillige, helpende handen!

Bedanking vrijwilligers

08/10/2015

Het woonzorgnetwerk Maria Troost kan bij tal van activiteiten steevast rekenen op de hulp van een 35-tal vrijwilligers. Op donderdagnamiddag werd er tijdens de zomermaanden wekelijks gewandeld. Op 8 oktober is het nieuwe bingoseizoen van start gegaan met interne vrijwilligers en vrijwilligers van het Rode Kruis Veurne. Dagelijks kunnen we rekenen op vrijwilligers die de cafetaria uitbaten in Huize Maria Troost en in Sint Andries, de assistentiewoningen te Diksmuide. Daarnaast hebben we ook nog vrijwilligers die helpen met het busvervoer van het dagverzorgingscentrum Tagaste, iemand die komt knutselen met de bewoners enz.

Als bedanking voor hun enthousiasme en inzet werd iedereen door de directie uitgenodigd voor een kaas- en wijnavond op donderdag 8 oktober 2015.

NOGMAALS HARTELIJK DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS!

Werelddierendag

05/10/2015

Op maandag 5 oktober kwamen een aantal dieren op bezoek in het woonzorgcentrum Huize Maria Troost. Daags voordien was het Werelddierendag en dit leek ons het ideale moment om een aantal dieren en hun baasjes uit te nodigen voor een bezoekje!

De bewoners konden knuffelen met 2 cavia's, 3 hondjes, een kleine kitten en zelfs papegaai Rambo kwam op bezoek!

Bouwwerken Kastanjedal terug gestart

13/08/2015

Na 3 weken bouwverlof zijn de arbeiders op maandag 10 augustus 2015 terug van start gegaan op de werf van Kastanjedal.

U kunt de bouwwerken op de voet volgen via het fotoalbum "bouwwerken Kastanjedal" bij voorbije activiteiten.

Het einde van de werken is gepland voor september 2016.

Kermiswandeling

30/07/2015

Naar jaarlijkse gewoonte was er op donderdag 30 juli 2015 kermiswandeling met vrijwilligers van het Rode Kruis Veurne en interne vrijwilligers van Maria Troost.
Door het wisselvallige weer konden we dit jaar helaas niet naar het oliebollenkraam wandelen. Gelukkig konden de bewoners van woonzorgcentrum Huize Maria Troost en de bezoekers van het dagverzorgingscentrum Tagaste toch genieten van de heerlijke oliebollen die thuis werden gesmaakt. Hartelijk dank voor de lekkere “smoetebollen” aan de mensen van het “Brugs Gebakkraam”!

Week van de valpreventie

20/04/2015

Van 20 tot en met 26 april 2015 organiseert Vlaanderen de 4de Week van de Valpreventie.

In 2015 ligt de focus op de factor ‘medicatie’. Het geneesmiddelengebruik bij ouderen is immers erg hoog en sommige geneesmiddelen verhogen de kans op een val. Met specifieke campagnematerialen bundelen we opnieuw de krachten om zowel ouderen, mantelzorgers als gezondheids- en welzijnswerkers te sensibiliseren en te informeren.

In Huize Maria Troost laten we dit niet onopgemerkt voorbijgaan en organiseren we in de week van de valpreventie een sessie zitgymnastiek en een quiz in verband met vallen.

Meer informatie vindt u op de website van de valpreventie Vlaanderen.

Nieuwe website

01/04/2015

Sinds april 2015 kunt u terecht op onze vernieuwde website www.mariatroostveurne.be.

U vindt er toekomstige activiteiten, foto’s van voorbije activiteiten, nieuwsitems,...

Op deze manier blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen van uw familielid/kennis en kunt u foto's downloaden indien u dit wenst.

Suytcapelle bestaat 20 jaar!

01/04/2015

Op woensdag 1 april 2015 mocht het woonzorgnetwerk Maria Troost het 20-jarig bestaan vieren van de groep van assistentiewoningen “Suytcapelle” te Veurne. Een assistentiewoning is een veilige, aangepaste en comfortabele wooneenheid waar ouderen zelfstandig kunnen wonen met behoud van autonomie en privacy. Er is een noodoproepsysteem aanwezig waardoor er 24u op 24u permanentie is van het AZ Sint-Augustinus ziekenhuis Veurne. Via de woonassistent mevr. Depaepe Vicky kan er beroep gedaan worden op diverse thuiszorgdiensten.  De 22 bewoners van de groep van assistentiewoningen (vroeger serviceflats genaamd) werden op die dag uitgenodigd door de algemeen directeur van Maria Troost dhr. Declerck Koen en werden getrakteerd op een aperitief gevolgd door een koude visschotel met frietjes. Om het heerlijke diner wat te laten zakken, werden de bewoners vermaakt met een muzikale activiteit. Als afsluiter van de feestelijke dag kregen de bewoners nog een stukje Veurnse meringuetaart met koffie en versnaperingen. Wie meer informatie wenst i.v.m. de groepen van assistentiewoningen kan steeds terecht bij de sociale dienst op 058 33 36 35 (van maandag t.e.m. vrijdag) of op de vernieuwde website www.mariatroostveurne.be.

100-jarige in Huize Maria Troost

19/03/2015

Op donderdag 19 maart 2015 vierden we in Huize Maria Troost de 100ste verjaardag van Marguerite Dewaele, beter bekend als zuster Bernadette. Ze werd als eerste van 6 kinderen geboren in West Cappel in een landbouwersgezin.

Op 20-jarige leeftijd trad ze in bij de Zwartzusters te Veurne. Zuster Bernadette werkte eerst jarenlang als ziekenverzorgster. Toen bevallen evolueerde van thuis naar gespecialiseerde instellingen, bouwden de zwartzusters te Veurne rond 1950 de materniteit ‘Maria Troost’ in de Daniel Dehaenelaan en volgde zuster Bernadette een opleiding tot vroedvrouw. Op haar domein werd ze een BV: ‘bekende vroedvrouw’ want ze stond soms meerdere generaties van eenzelfde familie bij rond de geboorte.

Zelfs na haar welverdiend pensioen, bleef zuster Bernadette actief bezig om mensen te helpen. Sinds 2012 verblijft zuster Bernadette in het woonzorgcentrum ‘Huize Maria Troost’ in Veurne, waar ze kan genieten van de vriendschap van medezusters, bewoners, familie, vrienden en personeel.

Familienamiddag in Tagaste

18/03/2015

Het dagverzorgingscentrum Tagaste uit Veurne organiseerde op 18 maart 2015 hun jaarlijkse familienamiddag voor de bezoekers en hun familie. Er was een talrijke opkomst! 70 aanwezigen konden genieten van koffie met een heerlijke pannenkoek met ijs, slagroom en chocoladesaus. Door deze familienamiddag kunnen de partners en familie eens kennismaken met het personeel en de werking van het dagverzorgingscentrum, dat ondertussen al 13 jaar bestaat.

Dagelijks hebben we gemiddeld 21 bezoekers die we een mooie en aangename dag willen bezorgen. Het dagverzorgingscentrum richt zich op ouderen die thuis wonen, maar die behoefte hebben aan sociaal contact, toezicht of begeleiding in de algemeen dagelijkse activiteiten. De bezoekers worden door ons eigen personeel opgehaald en naar huis gebracht, wat zorgt voor een goeie communicatie. Dit alles stelt de oudere in staat om zo lang mogelijk thuis te functioneren en een opname in een woonzorgcentrum uit te stellen.

De week van de vrijwilliger

16/03/2015

In de verschillende voorzieningen van woonzorgnetwerk Maria Troost kunnen we rekenen op de hulp van een 35-tal vrijwilligers. De inzet van de vrijwilligers wordt enorm op prijs gesteld door de bewoners, de bezoekers en de medewerkers. Begeleiding van activiteiten zoals bingo, hulp bij maaltijden, hulp bij vervoer, uitbating cafetaria, en nog zoveel meer.

Daarom werden alle vrijwilligers tijdens de “week van de vrijwilliger” op 5 maart 2015 uitgenodigd voor een receptie als bedanking.

Op foto herkent u links algemeen directeur dhr. Declerck Koen en 2e van links directeur bewonerszorg mevr. Aneca Isabelle vergezeld van een aantal vrijwilligers.