Corona update

Foutmelding

Het veld Math question is verplicht.
06/05/2020

Hierbij een woordje van onze algemeen directeur dhr. Declerck Koen:

"Maandag 29 april werden alle medewerkers van het woonzorgcentrum Huize Maria Troost getest op Covid-19. Geen enkele werknemer testte positief.

Vrijdag 1 mei werden alle bewoners getest op Corona. Slechts 1 bewoner test positief. Het gaat om een nieuwe bewoner die opgenomen werd uit een ziekenhuis waar op de afdeling een uitbraak van Covid-19 plaatsvond. De opname werd uitgesteld en de betrokkene testte 6 (!) keer negatief. Nu blijkt hij na twee weken opgenomen te zijn toch positief te zijn.

Het outbreakteam besliste de heel strenge voorzorgsmaatregelen een klein beetje te laten vieren; negatieve bewoners die de laatste week geen koorts gemaakt hebben kunnen mits het houden van de nodige afstand de kamer opnieuw verlaten. De voorzorgsmaatregelen voor het personeel blijven zo goed als intact om geen enkel risico te lopen.

Wij wachten op de instructies van de overheid inzake het toelaten van bezoek maar hebben daarvoor reeds een plan voor klaarstaan.

Deze evolutie is erg bemoedigend voor het harde werk van de personeelsleden, het is door hun toedoen dat wij zo goed als Corona-vrij geworden zijn.

Mvg,

Koen Declerck

Algemeen Directeur.

Vzw KBW

WZN Maria Troost Veurne"