Tagaste

Centrum voor dagverzorging

Medewerkers

Foutmelding

Het veld Math question is verplicht.

Coördinator

Het dagverzorgingscentrum wordt in goede banen geleid door de coördinator van het dagverzorgingscentrum Mr. Van Hove Jeroen. Bij vragen of opmerkingen kunt u steeds bij haar terecht.

Verplegend en verzorgend personeel

De bezoekers van Tagaste krijgen de nodige (medische) zorgen toegediend door het verzorgend en verplegend personeel o.a. toedienen van medicatie, hulp bieden bij hygiënische zorgen, maaltijdbegeleiding.

Ergotherapie

De ergotherapeut is een paramedicus die de bezoekers zo optimaal mogelijk probeert te begeleiden en te stimuleren op mentaal, fysisch en sociaal vlak met als doel de zelfredzaamheid te behouden en de levenskwaliteit te verhogen. Dit gebeurt door het dagelijks (van maandag t.e.m. vrijdag) aanbieden van verschillende activiteiten zoals kookactiviteiten, voorlezen van de krant, groepsgymnastiek e.d.

Animatie

Er wordt gezorgd voor een zinvolle dagbesteding voor de bezoekers zoals optredens, uitstappen, wandelingen, bingonamiddagen e.d. Aan de hand van seizoensgebonden decoratie probeert men een gezellige sfeer te creëren waar de bezoekers zich thuis voelen.

Technische dienst

De technische dienst staat in voor het algemeen onderhoud van het dagverzorgingscentrum. Ze zijn tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin.

Onderhoud

Het onderhoudsteam is verantwoordelijk voor de hygiëne en de netheid in het dagverzorgingscentrum.

Pedicure

Via de coördinatrice kan er indien nodig een afspraak gemaakt worden met een pedicure. (Dit is niet inbegrepen in de dagprijs.)

Kapster

Men kan beroep doen op de kapster van Huize Maria Troost die op maandagnamiddag en donderdagnamiddag aanwezig is in het kapsalon. Bezoekers die hun haar willen laten wassen, knippen, kleuren aan democratische prijzen kunnen een afspraak maken met Kapster Wivine of met iemand van het personeel. (Dit is niet inbegrepen in de dagprijs.)