Tagaste

Centrum voor dagverzorging

Tagaste

Foutmelding

Het veld Math question is verplicht.

Het centrum voor dagverzorging "Tagaste" bestaat sinds 2002 en bevindt zich in het woonzorgcentrum "Huize Maria Troost" te Veurne.

Het heeft een thuiszorgondersteunde functie en wil tegemoet komen aan de behoefte van senioren om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Iedereen die zelfstandig of met familie thuis woont, kan bij ons terecht.
We bieden zorg aan:

  • personen die nood hebben aan sociaal contact
  • personen met dementie
  • personen met lichamelijke problemen
  • personen met een psychiatrische belasting

Het doel van de dagopvang is om ondersteuning te bieden aan de ouderen en/of de familie of mantelzorger even de kans te geven op adem te komen. Op deze manier kunnen senioren met een groeiende hulpvraag zolang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving blijven wonen.

In ons centrum voor dagverzorging bieden we lichamelijke zorg, psychische ondersteuning, een zinvolle dagbesteding en sociale contacten aan. De dagelijkse activiteiten en de maaltijden verlopen in een aangename, huiselijke sfeer. De senioren bepalen mee welke activiteiten we organiseren op basis van hun interesses en mogelijkheden.

 

Inrichting

Het centrum voor dagverzorging bestaat uit een leefruimte met een keukenblok en een zithoek met relaxzetels. De ruimtes zijn voorzien van radio, CD-speler, T.V. en DVD-speler. Naast de leefruimte is er tevens een rustruimte, die de mogelijkheid biedt te rusten in een bed. Deze ruimte kan ook gebruikt worden als de huisarts, pedicure of kinesitherapeut op bezoek komt. Het sanitair is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Activiteiten

We bieden een activiteitenaanbod dat zinvol is en mensen boeit. Indien mogelijk, nemen we deel aan activiteiten die binnen het woonzorgcentrum en in de streek georganiseerd worden, zoals o.a. muziekoptredens en marktbezoek. Onze activiteiten zijn er op gericht om sociale contacten te stimuleren, motorische mogelijkheden te behouden en het geheugen te activeren.

Een greep uit onze dagelijkse activiteiten:

  • quiz
  • gezelschapsspelen
  • beweging en gymnastiek
  • kook- en bakactiviteiten
  • creatieve activiteiten
  • actualiteitsgesprek

 

Verzorging

Naast de activiteiten bieden we ook verschillende vormen van verzorging aan. Afhankelijk van uw zorgnood kunt u een wekelijks bad of douche krijgen. Bij dit bad-of douchemoment wordt u geholpen door een medewerker van het centrum voor dagverzorging.

Ook de maaltijden worden aangepast aan de noden van de bezoeker. Zo is er een gevarieerd weekmenu en zorgen we er steeds voor dat de maaltijd aangepast is aan de dieetrestricties en/of allergieën van de bezoeker. Indien nodig kan de maaltijd gesneden, gemalen of gemixt worden. 

Indien u een specifieke of bijzondere zorgvraag hebt kunt u steeds terecht bij een verpleegkundige of ergotherapeut uit onze equipe.

Wenst u een bezoek aan de kapper of pedicure? Dit kan voor u gepland worden tijdens uw verblijf in het centrum voor dagverzorging.

 

Openingsuren

Het centrum voor dagverzorging is elke weekdag open van 08u30 tot 17u00, uitgezonderd op feestdagen.

Wenst u wegens een specifieke reden slechts een halve dag te komen, dan is dit mogelijk na overleg.

 

Vervoer

Indien u dit wenst kunt u beroep doen op het vervoer van het centrum voor dagverzorging zelf. We beschikken over twee minibussen die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.
U wordt 's morgens opgehaald en 's avonds terug naar huis gebracht. 

 

 

Neem vrijblijvend contact op met Mv Dhont Clio op het nummer 058/33 36 49 voor meer info over de werking, prijs en tussenkomst ziekenfonds.