Suytcapelle

Assistentiewoningen

Mogelijke dienstverlening

Woonassistent

De woonassistent is het aanspreekpunt voor bewoners van een residentie. Hij/zij staat in voor de organisatie en opvolging van alle thuiszorgdiensten. Deze persoon is op regelmatige basis aanwezig in de residentie, maar ook telefonisch of per e-mail bereikbaar.

Thuiszorg

Personen die tussenkomst wensen, kunnen beroep doen op verschillende diensten die helpen bemiddelen in het bekomen van thuiszorg op diverse niveaus:

  • thuisverpleging
  • poetsdienst
  • boodschappendienst
  • oplossen van technische en administratieve problemen

Residentieraad

De residentieraad draagt bij aan suggesties en een permanente verbetering van de leefsituatie. Ieder kwartaal wordt er een residentieraad georganiseerd waar de residenten vrij van zijn al dan niet deel te nemen. Het verslag kunt u terugvinden aan het bord in de polyvalente ruimte.

Warme maaltijd

De bewoners hebben de mogelijkheid om een warme maaltijd thuis bezorgd te krijgen. Men is uiteraard volledig vrij in de keuze van traiteur, maar wij kunnen beroep doen op maaltijden van traiteur Cajou van De Panne.

Verdere opvang

Als de graad van zorgbehoevendheid te zwaar wordt en zelfstandig leven moeilijker, zal bemiddeld worden in verdere opvang naar keuze. Dit kan het dagverzorgingscentrum "Tagaste" zijn, behorend tot dezelfde initiatiefnemer of een woonzorgcentrum. Behalve de zelfredzaamheid van de oudere zijn er geen bijkomende opnamecriteria van toepassing.